Gaularfjell – Unghundenes helg for engelsksetterne

Det var unghundene som stakk av med de gjeveste premiene på Gaularfjellprøven i helgen. Prøvens beste unghund må vel være Grimasteggens Eddie (General Sniff av Skåpleinun og Grimasteggen’s Carmen) med hele 8 godkjente fuglearbeider og ikke en makkers stand og ble selvfølgelig og kreditert med 1.UK. Eddie eies av Elin Dugstad Veseth, for anledningen ført av mannen Robert Veseth. Broren Elvis som eies av Robert Veseth har også gjort seg bemerket med andreplass i Forus Open i høst.
Det rapporteres om en fantastisk dag i fjellet også for kullet fra Gaupeskaret etter Smølarypa’s Texas Hold’em og Veslebotnen’s Malin, som stilte til start med fem søsken på på prøven og hele tre kunne dra hjem med 1.UK.  Specter til Jan Olav Andersen er en meget god søker med stor fart og to fine fuglearbeider. Aksel stil Torleif Askeland er en meget god søker med stor fart og intensitet med ett fuglearbeid og er komplett rolig. Rune Amundsen sin Juno har to fine fuglearbeider.

Gaularfjellet er krevende terreng bratt og ulendt så hundene må holde kontakt med fører, men når vi kommer opp i fjellet åpner terrenget seg slik at hundene får vist søk.  Det er i tillegg en av søsknene som har 1.UK fra i høst og Aksel har to 2.UK fra i høst, så dette blir spennende videre. Fem ekvipasjer fra kullet er klar for Hallingdalsprøven. Spennende å følge lovende disse lovende unghunder.

Sognexpressen`s Nda Twist (Epleskogen`s Adam – Sognexpressen`s Itp Diana) e: Marita L Brenden/f: Robert Brenden lyktes med en
1. AK

NESK gratulerer med flotte prestasjoner!

 

1. UK Gaupeskaret’s Juno; e/f Rune Amundsen
1. UK Gaupeskaret’s Specter, e/f Jan Olav Andersen
1. UK Gaupeskarets Aksel; e/f Torleif Askeland