Norsk Derby 2020!

Så er semifinalene over og dagen i dag ga litt større utfordringer værmessig enn fredagen gjorde, og det var kun en hund som ble premiert totalt i semifinalene. Men gledelig er det at hele 7 engelsksettere har klart å komme seg til finalen i morgen:

Høgmyrstuas Akilles, Tore Kristoffersen
Triko av Frydentopp, Håkon Frank Bergan
Østheia´s Thriller, Gorm Stangeland
Nyheimgutens Lykke, Fredrik Drake/Bertil Nyheim
Cometdiadam´s Diana, Robin Johansen
Sognexpressen SDT Tico, Robert Brenden
Storbakken´s KS Nixon, Roger Hermanstad

Finalen skal dømmes av Robert Veseth og Sigmund Nyborg, og startrekkefølgen blir trukket under kveldens jegermiddag.

NESK ønsker alle sammen riktig lykke til i finalen av Norsk Derby 2020!


Første dag av Norsk Derby 2020 er over, og det ble en god dag for engelsksetterne. 19 stk klarte å komme seg videre til semifinalen, og er fortsatt med i kampen om den gjeve tittelen som skal deles ut på søndag.

4 av de 19 som er videre ble premiert:
1. pr. ND kval til Bergrosas Arja – e/f: Arne Jørgen Thorsvoll
2. pr. ND kval til Storbakken’s KS Nixon – e/f: Roger Hermanstad
2. pr. ND kval til Folgefonna’s Minni – e/f: Tom Inge Larsen
3. pr. ND kval til Østheia’s White Lucy – e/f: Kaja Nordby Kjelsberg (på bildet)

Fullstendig premieliste fra kvalifiseringen og partilister for semifinalen finner dere her: https://www.fuglehundklubbenesforbund.no/

NESK gratulerer alle de premierte og ønsker alle sammen lykke til i semifinalen! Håper vi ser mange av dere i finalen på søndag!


I år som i fjor kom det snø til Derbyhelgen. Torsdag våknet folk til et hvitt teppe over Hjerkinn, ikke de optimale forholdene for det som venter i helgen. Mer er det også meldt… Men vi håper at rypene allikevel velger å være litt samarbeidsvillig, slik at unghundene som nå skal konkurrere i Norsk Derby får sine sjanser.

Til tross for at det siste året har vært veldig rart med hundesykdom og covid-19 som har satt en stopper for mange av prøvene, har hele 38 engelsksettere klart bragden med å kvalifisere seg til årets derby ved å få 1. UK. Det er svært gledelig, og det blir spennende å følge dem gjennom helgen. Vi håper selvfølgelig at en av de 38 står på toppen av pallen søndag!

NESK ønsker alle sammen riktig lykke til!