2. juni – NESK Spesialutstilling – påmeldingsfrist 22.05

Velkommen til NESKs Spesialutstilling på Motangen 2. mai. Dommer er Anna Tørnløv. Påmelding innen 22.05 på nkk.no «min side». Bildet er fra Sommerutstillinge 2018 Hucetinas Echo.

Spørmål rettes til andrine@mac.com

 

En liten prat med dommeren:
Jag har varit ”hundtokig ” hela livet. Mina föräldrar valde pudel som lämplig ras, och visst kan man göra mycket med en pudel men det var inte nog för mig. Jag har fortfarande pudel men har också provat ett flertal andra hundtyper. Träffade min man genom grönlandshund, vi var båda med och startade det som blev Svenska Polarhundklubben. Vi hade grönlandshundar och körde släde i många år. I 20-årsåldern arbetade jag på kennel i England där jag blev  bekant med engelska settrar och de hade även irländsk vattenspaniel. På 80-talet övertog vi en underbar pointer som vi hade glädjen av att leva med i 10 år. Engelska fågelhundar är trevliga hemmahundar och en stor skönhetsupplevelse att se röra sig i terräng. Då fick jag också en inblick i hur krävande det är att träna en stående fågelhund till att bli riktigt bra. Nu har vi bland annat en labrador som både ställts ut och startat på jaktprov. Sedan några år har jag engagerat mig i Svenska Kennelklubbens ”Arbetsgrupp för Exteriör Sundhet”.Jag gläder mig mycket till att få se och ta i många norska engelska settrar!