Tirich Mir ble vinner av NNM 2020 1.VK m/Cacit

Tirich Mir (Høgmyrstuas Isa – Simo`s Johsi) til Stig Kvernmo ble Nord Norsk Mester  i Tromsø i helgen i regi av THK fuglehundgruppa. I kvalifiseringen lørdag gikk Tirich Mir videre på søk og Stig forteller at det var lite og vanskelig fugl. Tilsammen på de to VK partiene ble det to premierte. I finalen ble det gått 1,5 runde før partiet  trakk opp i høyden hvor rypene lå. Flere fikk sine muligheter, men vanskelige forhold med temperaturer på rundt 23 gr, førte til misbrukte sjanser og støkk. Den eneste som taklet forholdene var Tirich Mir med et nydelig fugelarbeid med djerv reis og RIOS og ble dermed den eneste premierte i finalen.

Stig forteller at Tirich Mir har vært ei hard nøtt å jobbe med. En tøff hund å få stagget i de fleste disipliner.  Største utfordringen har vært apporten. Stig ønsket å bevare djervheten i reisen og spørsmålet ble: Hvordan løser jeg dette? Her må jeg skynde meg langsomt.  Tirich var så trigget på trening og helt elektrisk.  Apportobjektet brydde han seg ikke om. Han hadde kun ett fokus, og det var ut på jakt.  Etter hardt arbeid er Stig nå trygg på at apporten sitter.

Videre forteller han at Tirich Mir er en fantastisk viltfinner og hadde flere fugelarbeid som unghund.  Han er også blitt kåret til beste unghund på jaktprøve i Kautokeino.

 

NESK gratulerer  NNM vinner 2020.