Terrengene er meget lette å ta seg fram i og er normalt godt besatt med fugl.

Samlingen passer for deg som er helt fersk, nybegynner, samt deg som er erfaren.

Vi har plass til  30 ekvipasjer som blir delt opp i partier hvor godkjente Fase 2 instruktører vil instruere i fjellet. Henning Skau, som disponerer terrengene vil være sammen med oss under samlingen og vil også stille som kjentmann og instruktør.

Pris kr. 4.500. Prisen inkluderer følgende:

NESK medlemmer prioriteres, bindende påmelding til Ingeborg Sjurseth innen  20. februar 2024: ingeborg.sjurseth@outlook.com samt vipps til NESK 71480.

Adresse: Ålen Skisenter, Eggaveggen 58, 7384 Ålen.

Velkommen til Den Glade Fuglehund AS

Provokasjon med duer. Ta med kobbel, godbiter event. langline.
5. september kl. 18.30, påmeldingsfrist 3/9 til:

agzrang@online.no,  mobil 95 85 13 99

Sted: Østfold Kennel og Hundesenter

Adressen er: Riggesemveien 157, 1825 Hobøl.

Kr. 400 vipps til 722806 eller konto 1506 71 59761,

noter hundens navn og alder.

10 stk møtte opp med hundene sine til bålkaffe og nybakte kanelsnurrer à la Dorthe på Nordsletten Fuglehundtrening. Det gir god stemning sammen med helt nykokt bålkaffe à la undertegnede.

Både godt erfarne og nye fjes og hunder ønsket jeg velkommen med litt presentasjon av den nye FB gruppa vi har laget for Nesk Innlandet, samt min og Jan sin rolle som distriktkontakter.

Jan tok over etterhvert og pratet litt om avlsrådet, jaktprøver og kom med gode tips om dressur av unghunder. Dorthe hadde med seg Nesk-produkter for salg. Var på tide med ny caps så det var supert!

Etter bålkaffen og de rykende ferske kanelsnurrene, var det dags for litt action med hundene.  Alle fikk prøvd hundene sine på det de hadde behov for og lyst til.

John Berge sneik seg unna bildet og fikk aldri hunden sin ut av bilen for historiene satt løst til den godt erfarne og hyggelige trønderen som er bosatt i Øyer. Eller kanskje det var bevist da den helt sikkert hadde rampet etter , det får vi svar på i løpet av høstens aktiviteter så bare følge med ekvipasjen…  

Remi hadde med seg en del tørkede ryper for salg, prisen bestemte vi selv. Takk Remi det var helt knall!

Det ble en ny runde med bålkaffe og kanelsnurrer før vi avsluttet samlingen skjønte enige om at dette må gjentas neste år - men da vil det bli lagt inn litt spennende konkurranser så bare holde hundene og deres egen form på alle måter!

Lag dere en fin høst med hundene og lykke til med både årets jakt og jaktprøver!

Mvh DK Morten Grønn

For tredje året på rad samarbeider Norsk Pointerklubb OA og NESK om apportprøvekurs i Oslo / Akershus området.

Nytt kurs starter tirsdag 09. mai

Apport er en svært viktig del av jakten for en stående fuglehund, både til vanns og på land. En fuglehund, uansett rase, skal kunne apportere viltet etter skuddet.

Apportprøvekurset passer for deg som;

Det er maksimalt 20 deltakere. Her gjelder ikke; «først til mølla» prinsippet. Nye medlemmer og nye hunder prioriteres, samt også pointer og engelsk setter. Kursene blir fort fulltegnet og vi ønsker derfor at du skriver litt om deg, din hund og hvorfor du vil melde deg på kurs.

Forkunnskap: Hunden må kunne grunnleggende apport før kurset! Med dette menes at hunden kan apportere objekter i ulike sammenhenger/på ulike steder. Dersom hunden ikke kan dette, vil du ikke få fullt utbytte av dette kurset.

Instruktører: Torstein Dehn, Henning Skau, Andrine Wefring, Frank Karlsen, Birgit Ranheim, Ingunn Monrad Martinussen m.fl. Et instruktørkorps som til sammen har en svært høy kompetanse.

Kurset går over 7 kvelder, der siste kurskveld gjennomføres som en apportprøve. Datoer: 9, 23, 25, 30 mai, 1, 6 juni. Siste kursdag blir en ettermiddag/kveld i uke 24.

Kurssted: Ulike steder i Oslo og Akershus, info kommer når du er påmeldt.

Pris per ekvipasje:

Medlemmer NESK eller NPK kr 1600,- (ikke medlemmer kr 1800,-)

Påmelding: oa@pointer.no

Spørsmål: Andrine Wefring, e-post: andrine@mac.com, mob: 99 640 641

Klubbmesterskap Fuglehund ØSJFF & NESK avd. Valdres

Fuglehundgruppa i Øystre Slidre Jeger og Fiskeforening sammen med Norsk Engelsksetterklubb (avd. Valdres) arrangerer klubbmesterskap for stående fuglehund. Apportbevisprøve samme dag!

Lørdag 25. februar foregår VM. Opprop på Lidar Skule i Øystre Slidre kl. 08.30.

Opprop apportbevisprøve kl. 08.00. Ta med eget godkjent apportobjekt

VM går i flotte terreng i Øystre Slidre. Nytt av året er samarbeid med NESK distrikt Valdres. Apportbevisprøve er også nytt av året, for de som vil avlegge apportbevis før jaktprøvestart i AK.

Påmelding til Erling Nygård tlf. 911 98 459, epost: erlnyga@online.no.

Nesk sine medlemmer kan ta kontakt med Stian Hagen om det er noen spørsmål utover dette, tlf. 950 86 489. epost: valdres@takstmann.com

Pris:

Klubbmesterskapet er en uformell sosial samling i fjellet med hundene og flotte folk med felles interesse. Romslig regelverk for bedømming. Er du ny med fuglehund så er du spesielt velkommen til å være med. En del erfarne folk med fuglehund stiller gjerne opp og svarer ut spørsmål, og veileder hvis ønskelig.

Velkommen til Valdresmesterskapet 2023!

ØSJFF & NESK

NESK har lang tradisjon med å ha stand på Camp Villmark på Lillestrøm.

Vi har hatt fantastiske medlemmer som har bidratt til dette over flere år og takker Eva Lem og Jon Tore Jacobsen for lang og tro tjeneste for Camp Villmark. Vi trenger å trenger  flere ildsjeler.

I år arrangeres Camp Villmark 23. - 26. mars. Vil du være med å rigge stand og stå på Camp Villmark for NESK så ta kontakt med

Ingeborg Sjurseth mail: ingeborg.sjurseth@outlook.com

Det blir julemøte på Haga Golfs Selskapslokaler, Griniveien 315, Bærum.

Vi setter stor pris på gaver til lotteriet. Ta kontakt med Siri Sætrang Brattbaken; frubrattbakken@gmail.com

Mer informasjon kommer!

NESK Oslo og Akershus inviterer til minikurs for innføring av trekk med hund i samarbeid med Norges Hundekjøreforbund, dette gjelder kun for medlemmer av NESK.  Kurset vil gå over to kvelder:

16. januar kl 1900 Sted: Mortens Kro m/enkel servering. - Foredrag og teori

23.januar kl 1900 Snørekjøring i Varingskollen.

 

Påmelding til 40 45 49 50 eller på hammerogsag81@gmail.com.
Max 20 deltakere.
Pris under 30 år: 200,-
Pris over 30 år: 300,-
Vipps til 71480 og merk kurs trekk.

Les mer om kurset her

Setterhilsen
Henning Skau
DK NESK O/A

Tuva deltok på klubbens arrangementer som inngikk i cupen 2022. Poeng ble hentet fra utstilling på Rønningen med Excellent , deltakelse to dager på Ringebuprøven og til slutt 1 UK på Hjerkinnprøven. Totalt oppnådde Tuva 14 poeng.

 

NESK gratulerer eier og fører Tom Rikard Larsen med utmerkelsen som vil bli overrakt på klubbens julemøte 7. desember.

Er du fra Østfold?

….eller bor i Østfold og har lyst til å være medlemmenes kontaktpunkt for distriktet samt  bidra til aktiviteter og arrangementer i Østfold? NESK søker ny distriktskontakt (DK) for området, men samarbeid med DK fra andre distrikt kan være en god løsning. Er dere to som kan samarbeide om oppgaven så er det ikke noe hinder. Ta kontakt med styrets DK ansvarlige: Anne Chatrine Wie anne.cathrine@mail.com eller Ingeborg Sjurseth  ingeborg.sjurseth@outlook.com

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2023 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram