Info, Nyheter, Nord-Norge

Oppdatert: 28. april 2023

NESK samling søndre Nordland 10-12.06.22

DK Edvart Lillegård ønsker velkommen.

På vakre Naurstad i søndre Nordland ble den første NESK samlingen som har vært arrangert i denne delen av landet gjennomført med god oppslutning.

Kennel Heggskogen v/Benedicte Munkvik og Stig Even Edvinsen har et tett samarbeid med Bakken gård der de har etablert et foretak sammen med gården. Her kan de tilby flere aktiviteter for to og firbente.

Fredag kveld i et nydelig vær, og med deltakere fra Narvik i nord til Mo i Rana i sør måtte det bare bli en suksess. Forelesning med vår nye gruppe 7 dommer Jan Gunnar Jensen ble et høydepunkt denne kvelden. Her fikk deltakerne en meget nøye gjennomgang på hva en ekstriørdommer vektlegger under bedømmingen får vår rase. Mange gode tips på hvordan den enkelte skal vise fram sin hund. Stinn brakke og ikke minst at alle uansett erfaren eller nybegynnere stilte spørsmål. Kvelden ble avsluttet med grilling i solskinn.

Lørdag var det utstilling på Bestemorenga i Bodø hvor flere av våre ES stilte. Stort værskifte og pøsende regnvær var ikke det beste utgangspunktet for handler og hund men våre flotte Engelsk Settere lyktes med flotte kritikker.  ES Snøhøgdas Enzo ble vår beste ES med Excellent, CK, 1 BHK, Cert og BIM, 22 mnd gammel. Eier Svein Ole Smedby. Oppdretter er Mats og Kariane Thommassen. Gratulerer.

 

Mange benyttet denne dagen i lufteområdet, trene ro i oppflukt med duer under kyndig veiledning av jaktprøvedommer Stig Even Edvinsen.

Felles bespisning på kvelden med lapskaus og grillmat, og ei særdeles god økt med Stig Even som snakket om føring av hund i fjellet. Dette ble kveldens høydepunkt der meningsutvekslingene var mange. Ekstra hyggelig når nye deltakere innen miljøet kommer med interessante spørsmål og synspunkter. Her har vi alle sammen mye å lære av hverandre.

Kennel Harodalen v/Kari Marie og Geir Stenmark, kennel kvitsteindalen v/Kenneth Ressem som sponset kr 1000 hver som ble fordelt på deltakere i de ulike klassene etter utstillingen.

Hyggelig med hilsen fra representant Jonny Åsheim som overrakte gave og hilsning fra Nesk. En stor takk Vigor&Sage for forpremier.

Da sier jeg takk får en flott helg sammen med knakkende kjekke folk. Nå blir det å planlegge et enda bedre opplegg til neste år.

 

Edvard Lillegård.

DK Søndre Nordland

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram