Arrangører: Norsk Pointerkubb OA og Norsk Engelsksetterklubb OA

Nytt kurs starter mandag 29. april. Kurset passer for deg som:

Forkunnskap: Hunden må kunne grunnleggende apport før kurset! Det vil si at hunden kan apportere ulike objekter i ulike sammenhenger/på ulike steder. Vi presiserer dette fordi deltakere ikke får fullt utbytte av kurset dersom det grunnleggende ikke sitter.

Det er maksimalt 16 deltakere. Her gjelder ikke; «først til mølla» prinsippet. Nye medlemmer og nye hunder prioriteres, samt pointer og engelsk setter. Vi ønsker at du skriver litt om deg, din hund og hvorfor du vil melde deg på vårt kurs. Merk: Apportprøvekurs

Dette får du:

Pris per ekvipasje: Medlemmer NESK eller NPK kr 1 650,- Ikke medlemmer 1 900,-.

Påmelding: oa@pointer.no
Spørsmål: Ingunn M. Martinussen   tlf: 452 21 661 eller  Andrine Wefring   tlf: 99 640 641

NESK har i år innført "Årets hund apport" hvor inntill 5 apportprøver teller i konkurransen. Vi presenterer vinnerne:

Brynhildstølens ES 3 Ellinor

Vinner av Årets hund apport i UK ble Brynhildstølens ES 3 Ellinor NO38591/22 eiet og ført av Aksel Brien. Ellinor oppnådde 5 x 1 UK og med det 30 tellende poeng. I tillegg fikk hun også med seg både 2. og 3. UK på apportprøve i høst.

Heggskogens Lipa

I AK klassen var Heggskogens Lipa II NO37820/14 eier og ført av Jørn Sture Nilsskog like suveren med 5 x 1 AK og 30 tellende poeng.

Hedersbevis vil bli utdelt til vinnerne. Det kommer en større reportasje i neste nummer av Fuglehunden om vinnerne og andre hunder som har markert seg i denne grenen.

Resultater UK apport

Resultater AK apport

Selforslia's Nocco 1.AK apport med 30 poeng lørdag og 1.AK (29p) søndag .Ble med det prøvens beste AK hund.
Selforslia's Vilja fikk 1.UK både lørdag og søndag og dermed også prøvens beste UK-hund.

Apportprøver for stående fuglehunder har til nå, fått mindre oppmerksomhet i ES-miljøet enn de andre prøvedisiplinene. Dette til tross for at en god jakthund også bør være en god apportør. Hva er vel vitsen med å felle fugl, hvis du ikke finner den igjen eller den allerede er nesten oppspist før den havner i sekken. Også skadeskutt fugl bør kunne spores opp, bli avlivet og komme i sekken – enten det er du selv eller andre jegere som har vært uheldig med skuddet.

Premiering på apportprøve dokumenterer at hunden er en god viltfinner og fuglebehandler og, ikke minst, er dresserbar og evner å samarbeide med fører. Hunder som oppnår apportpremie fortjener derfor absolutt også å bli lagt merke til. NESK har derfor innført Årets hund apport for både unghunder og voksne.

Kriterier for året hund apport:

Årets Engelsksetter, apport

Prisen deles i UK og AK

Eier må være medlem av Norsk Engelsksetterklubb og premier oppnådd i utlandet teller ikke.

Resultater kan hentes fra inntil 5 prøver.

Dersom to hunder har samme poengsum vinner hunden som har høyest poengscore på prøvene ( Pr. prøve: AK inntil 30 poeng, UK inntil 20 poeng). Er det fremdeles likt vinner yngste hund.

Poengskala

premie UK6 poeng
premie UK3 poeng
premie UK1 poeng
premie AK6 poeng
premie AK3 poeng
premie AK1 poeng

Resultater meldes inn til avlsraadet@nesk.no med kopi til: agzrang@online.no

Siste frist for innmelding av resultater er 31. august.

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram