Etter en lang dag i fjellet hvor terrenget Somby ble benyttet, var det engelsk setteren Reinrabben`s E Per Eidar, til Tom Rune Sandstrand, ført av Ola Dyrstad, som gikk til topps i Arctic Cup 2023. Nummer to ble irsk setteren Vuorihuhdan Valma og fører Mikko Vauhkonen. Finaledommerne Knut Fredheim og Fredrik Andreas Walby. (foto: Vest-Finmark Fuglehundklubb)

NESK gratulerer!!

På vår nye hjemmeside kan alle medlemmer registrere sine resultater fra utstilling og prøver. Følg oppskriften så vil det legge seg inn på siden for resultater. Vi håper mange ønsker å benytte seg av dette

For de som ikke klarte å komme igjennom det trange nåløye i kvalifisering NM, stilte 11 Engelsk settere i Exit Cup kvalik lørdag. ES NO52705 Diego til Arnfinn Abrahamsen gikk til 2 VK m/CK. Diego ( Tirich Mir - Maisa) er vel tre år hvor han i fjor tok 1.UK på første forsøk og 1.AK andre forsøk.

Med seg til finalen på søk, Brudeslåtten`s Ronja og Geir Johan Lode og Kvernmolia`s Dixie til Tom Josefsen. Ingen premierte i Exit Cup finale.

NESK gratulerer.

Det ble ett vellykket NM for Engelsk setter hvor det hele startet med NM gull for vårt lag i nydelig vær torsdag. I NM finale var det fire ES som hadde klart bragden å kvalifisere seg. Det ble en spennende finale og full premieliste i årets NM-finale hvor det ble bronse til Fosens Lykke og Jan Herbert Nygård. I alle klasser var det mange engelsk settere som fikk sine velfortjente premier.

NESK gratulerer til alle premierte!

NM lag bestående av:

Berkjestølen`s Can-am og Jan Telhaug, Sjokolaisen av Skåpleinun og Bjørn Sjurseth, Bergrosas Blue Wonderful og Jan Terje Bårseth. Reserve: Jokkehunders Raisa og Joakim Aurstad.

Nr 2 Gordon Setter med 51 poeng
Nr 3 Pointer med 51 poeng

1 VK IS Messi
2 VK B Øder
3 VK P Mauk
4 VK GS Ante

Vinner av Vinterpokalen er ES Blue.

NESK gratulerer sølv vinner Gordon Setter og bronsje vinner Pointer samt vårt eget gull lag med flotte prestasjoner.

Kveinnlandsetra’s Bosse ( Kveinnlandsetra’s Zita og Knutsvollens Hauksom) ble 1år den 7 mars startet i helga på ITFK sin vinterprøve. Boss fikk 1 UK på fredag etter 2 fugl arbeid og på søndag var han igjen til start og fikk en ny 1 UK etter et fremragende fugl arbeid. Et nytt talent fra Kennel Kveinnlandsetra er på gang. Bosse ble kåret Eier er Jon B Selnes.

NESK gratulerer!

Harstad & Vesterålen Fuglehundklubb ønsker velkommen til NM-høyfjell vinter for 36. gang 23. mars – 26. mars 2023.

(mer…)

Det er stadig flere engelske settere som stiller på skogsfuglprøve og som også gjør det bra i denne prøveformen. Skogsfugljakt er en spennede jaktform som bringer andre dimensjoner inn i jakt og prøvesporten enn der vi kanskje oftest har vært vant til å se vår rase utfolde seg. NESK ønsker å innføre kategorien Årets skogsfuglhund fra og med 2023.

Kriteriene vil være som følger:

Årets Engelsksetter, skog – åpen klasse AK:

Årets seks (6) beste resultater teller. Ved poenglikhet skal 1. premier gå foran. Ved fortsatt likhet skal færrest starter innenfor den aktuelle klasse gå foran. Hvis fortsatt poenglikhet går yngre hund foran eldre. Resultater oppnådd under NM skog kommer i tillegg til de (6) beste resultatene. For å komme i betraktning kreves det at hunden har oppnådd minst «Very Good» på utstilling og har kjent HD status med resultat C eller bedre (A eller B). Hunden skal ikke ha negative bemerkninger knyttet til gemytt fra utstilling eller jaktprøve. Hundens eier må være medlem i NESK og hunden må være registrert i Norge.

1. AK skog3 poeng
2. AK2 poeng
3. AK1 poeng
ÆP skog2 poeng
NM skog kval nr. 12 poeng
NM skog kval nr. 21 poeng
NM skog semi nr. 13 poeng
NM skog semi nr. 22 poeng
NM skog semi nr. 31 poeng
NM skog nr. 17 poeng
NM skog nr. 25 poeng
NM skog nr. 34 poeng
NM skog nr. 43 poeng
NM skog nr. 52 poeng
NM skog nr. 61 poeng

NESK inviterer til Ringebuprøven 25.- 27. august 2023 UK/AK alle dager. Treningspartier torsdag 24. august med teori onsdag kveld. VK kval lørdag, finale søndag.

Velkommen til Ringebu-prøven 25. -27. august.
Det blir 2-dagers VK med kvalifisering lørdag og finale søndag.

Treningspartier torsdag med instruksjon, teori onsdag kveld. Max 28 deltakere. 20 plasser er forbeholdt engelsk setter. Påmelding til treningspartiet innen 1. august, Mail: agzrang@online.no

Påmelding til prøven gjennom nkk.no. Spørsmål kan rettes til prøveleder: Anne-Grethe Sætrang, 95851399, mail: agzrang@online.no
Det har vært godt besatt med ryper i terrengene de siste år. Alle terreng går ut fra Friisvegen og er oversiktlige og fine.
HUSK Å TA MED SAUEBEVIS !
Sekretariat, innkvartering og opprop hver dag kl. 8.00 på Friisvegen Turistsenter, Måsaplassen. www.friisvegen.no  Telefon:  995 39 110 ELLER 450 43 162
Jegermiddag lørdag kl.19:00 på Friisvegen Turistsenter. Påmelding innen lørdag morgen kl. 8.00 i resepsjonen.

Norsk Gordonsetterklubb (NGK) og Norsk Engelsksetterklubb (NESK) har innledet et samarbeid som har som intensjon å gjennomføre et forskningsprosjekt hvor målet er å fremskaffe ytterligere kunnskap om helserelaterte utfordringer i de respektive rasene.

(mer…)

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2023 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram