På grunn av for få påmeldte, har vi dessverre sett oss nødt til å avlyse prøven. Dette er i forståelse med FKF og NKK. Alle påmeldte er varslet pr epost og får refundert påmeldingsavgiften. Vi beklager dette til de påmeldte, men det var ikke økonomisk forsvarlig å arrangere prøven med så få påmeldte.


KONTAKTINFO:
Sekretariat Ellen Bakke Dobloug: ellenbd@online.no, tlf: 41325189
Prøveleder Dorthe Haugen: post@nesk.no, tlf: 97521350

I år er det 115 kvalifiserte hunder til Norsk Derby, det er noe høyere enn et normalår. Det er i år 45 engelske settere som har kvalifisert seg. Dette er ned fra i fjor som var et år med mange påmeldte og kvalifiserte. Færre påmeldte i år sammenlignet med i fjor, samt at det har vært få premier på de prøvestartene som har vært i høst sør i landet. Dette kan forklare at vi ser en lavere kvalifisering enn året før.

Norsk Derby har blitt arrangert siden 1946 og i år blir det arrangert for 77. gang. I 1946 var det en konkurranse med 11 unghunder så arrangementet har vokst seg stor siden den gang.  Norsk Derby har blitt arrangert hvert år frem til i dag, men i 1993 det ikke ble kåret en vinner. Engelsk settere har vunnet 47 ganger, pointer 14, irsksetter 7, gordonsetter 6, mens Korthåret vorsteher og Breton har vunnet 1 gang. Lister over tidligere vinnere finnes på FKF sine Derby sider.

I følge DogWeb så har gjennomsnittlig 43 engelske settere startet i Norsk Derby siden 1994. DogWeb data viser antall startende mens antall kvalifiserte nok har vært høyere ettersom noen uteblir til start på grunn av løpetid mm.

Det er en interessant trend i dataene at det er flere hunder som starter i Norsk Derby per år. I denne perioden så hadde vi den dødelige og svært smittsomme sykdommen hundepesten i som gjorde at mange prøver var avlyst og så hadde vi coronaviruset som også satte en demper på jaktprøver. I samme periode så er registeringstallene for engelske esettere har hatt en nedadgående trend. Det viser at det relativt er flere kvalifiserte per registrerte engelske settere. Hva kan være årsaken til dette? Det kan være at avlen har gått fremover, bedre dressur metoder som gjør at flere lykkes, en kombinasjon. Eller er det flere som er aktive med sine hunder enn før? Det kan være mange årsaker til denne gledelige fremgangen som en kan reflektere over.

De kvalifiserte engelsk settere til Norsk Derby i år er:

Almdalen's Ozzy Osbourne Børmark, Sindre
Almdalen's Rai Rødsjø, Tormod
Bergrosas Kvik Raanes, Morten Peder
Bergrosas Mad Max Rosanoff, Morten
Bergrosas Pippi Olsen, Dag Olaf
Berkjestølen's Bonnie T Johansen, Tom Petter
Bossbøen's Skaidi Kvålseth, Morten
Bossbøen's Tassen Kvifte Risdal Gunvald
Brynhildstølens ES 10 Nansen Green, Øystein
Eevee' Black Tail av Frygne Mjellem, Britt
Falkbekken's Pellarini Johansen, Tor Ivan
Fasanlia's DL Ramp Dahlø, Kjell
Gull Jentas Alexandria Ocasio Cortez Kvåle, Svein
Hommelfjellets Ice Norøy, Astri
Irja Fornes, Eirik
Jøtulhåggets Lucy in the sky wd Rørstad, Sven Kyrre
Karsnäs Akke Rødsjø, Halvar
Kveinnlandsetra's Bosse Selnes, Jon Birger
Kvernmomarka's Totti Green, Sture
Monty Steiro, Karoline
Neverbuas OK Otto Samdal, Terje Strickert
Neverbuas OK Stegg Garang, Stein
Nordavinden's Kiwi Nilsen, Anja Framvik
Nyheimgutens Freia Klæboe, Morten Johan
Nyheimgutens Sturjen Berntsen, Daniel
Ohlsmyrens Elvira Larrson, Lena
Pan Stenstadvold, Morten
Rypedalen's Falk Redergård, Arild
Rypedalen's Fay Sawicz, Monica
Rypedalens Iris Olsson, Maria Engholm
SetterWalls Pingla Wall, Anette
Sjøsprøyten's Anton Skeivik, Arild
Sjøsprøyten's Saga Wold, Tom Ove
Smikken av Skåpleinun Bergdølmo, Ole Ivar
Storbudals KV-Tiril Tovmo, Terje
Storeskar's Annie Engset, Peder
Svibjergs Jackie Larsen, Henrik
Trondsbunutens A . EFFIE Skaare, Lars Sevald
Trondsbunutens A . Moschey Andersen, Trond Eirik
Tytingens P - Mira Frøytlog, Jan
Vakkerdalen's Ella Bråthen, Ulf
Vakkerdalen's Olivia Stenersen, Torfinn
Vakkerdalen's Vespa Furre, Majken
Vindølas Teddy Brekke Frank
Åsmyra's Idun Schjøth-Waaler, Erik

NESK ønsker dem lykke til i konkurransen.

Følgende ekvipasjer er uttatt til å representere NESK og Norge i Nordic Match på Gotland 28. september.
Vi ønsker lykke til og vil følge spent med.

Danceættens Leroy De Malou NO48147/17 Tor Fløysvik
Tytingens S-Facktor NO68358/21 Tor Fløysvik
Blakkstøten's Pegasus NO42140/19 Geir Pedersen
Molly av Odins Øy NO38598/19 Vidar Antonsen

Reserver i prioritert rekkefølge:
Hågakollen's Pepsi NO39188/13 Geir Pedersen
Danceættens Mozart NO65129/21 Tor Fløysvik
Viroa's Ilex NO59823/20 Vidar Antonsen

Ønsker du å være med på NORDISK MATCH 28. SEPTEMBER? Kort frist 20.juni!!

Svenska Setterklubben for engelsk setter (SSK) inviterer til Nordisk Match den 28. september i forbindelse med hovedprøven  på Gotland den 29-30 september 2023.

Program:

27/9 Trening, deretter minglekveld

28/9 Nordisk Match for engelsk setter. Bedømmelsen skjer i henhold til svenske regler for vinnerklasse.  Grillkveld og premieutdeling, SKK utstilling

29/9  Prøve for Unghund og åpen klasse. Festmiddag

30/9  Vinnerklasse med CACIT samt prøve for unghund og åpen klasse.

Uttakskriterier for Nordisk Match: Resultater fra lavlandsprøver i Norge 2021 og 2022, samt feltprøver i Sverige og Danmark 2022 og 2023. Deltagere må være medlem i NESK og stille med norskeid hund.

Interesserte må sende resultater til avlsrådet ved Anne-Grethe Sætrang innen 20. juni. Mail: agzrang@online.no  tilf: 95851399

Etter en lang dag i fjellet hvor terrenget Somby ble benyttet, var det engelsk setteren Reinrabben`s E Per Eidar, til Tom Rune Sandstrand, ført av Ola Dyrstad, som gikk til topps i Arctic Cup 2023. Nummer to ble irsk setteren Vuorihuhdan Valma og fører Mikko Vauhkonen. Finaledommerne Knut Fredheim og Fredrik Andreas Walby. (foto: Vest-Finmark Fuglehundklubb)

NESK gratulerer!!

På vår nye hjemmeside kan alle medlemmer registrere sine resultater fra utstilling og prøver. Følg oppskriften så vil det legge seg inn på siden for resultater. Vi håper mange ønsker å benytte seg av dette

For de som ikke klarte å komme igjennom det trange nåløye i kvalifisering NM, stilte 11 Engelsk settere i Exit Cup kvalik lørdag. ES NO52705 Diego til Arnfinn Abrahamsen gikk til 2 VK m/CK. Diego ( Tirich Mir - Maisa) er vel tre år hvor han i fjor tok 1.UK på første forsøk og 1.AK andre forsøk.

Med seg til finalen på søk, Brudeslåtten`s Ronja og Geir Johan Lode og Kvernmolia`s Dixie til Tom Josefsen. Ingen premierte i Exit Cup finale.

NESK gratulerer.

Det ble ett vellykket NM for Engelsk setter hvor det hele startet med NM gull for vårt lag i nydelig vær torsdag. I NM finale var det fire ES som hadde klart bragden å kvalifisere seg. Det ble en spennende finale og full premieliste i årets NM-finale hvor det ble bronse til Fosens Lykke og Jan Herbert Nygård. I alle klasser var det mange engelsk settere som fikk sine velfortjente premier.

NESK gratulerer til alle premierte!

Høstens jaktprøvesesong er i gang og snart er det duket for NM høyfjell på Kongsvoll.
Torsdag 21. september arrangeres NM-lag høyfjell (arr. Norsk Pointerklub).

Påmelding med resultater sendes NESK Avlsråd v/ Petter Steen på e-post: valera@online.no med kopi til 
Jan Terje Haugen jan@acomas.no Frist for å melde sin interesse er fredag 8.sept 2023 kl. 20.00.

Kveinnlandsetra’s Bosse ( Kveinnlandsetra’s Zita og Knutsvollens Hauksom) ble 1år den 7 mars startet i helga på ITFK sin vinterprøve. Boss fikk 1 UK på fredag etter 2 fugl arbeid og på søndag var han igjen til start og fikk en ny 1 UK etter et fremragende fugl arbeid. Et nytt talent fra Kennel Kveinnlandsetra er på gang. Bosse ble kåret Eier er Jon B Selnes.

NESK gratulerer!

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2023 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram