Årets hunder, Avl og oppdrett, Nyheter, Nytt fra Avlsrådet

Oppdatert: 28. april 2023

Vi minner om endring i kriteriene for å bli Årets hund i NESK

Fra og med 2022 er det foretatt noen endringer i kriteriene for Årets hund.

Årsaken til endringen er å synliggjøre den store aktiviteten våre medlemmer har på de arenaene vår rase blir brukt. Vi har endret Årets hund, ved å gi kåringen et bedre preg av rasens tradisjonelle bruksområde og det er jakt på høyfjell/lavland. Samtidig vil vi synligjøre egenskapen rasen vår har på jakt i skog og jobber med å få etablert en klasse for Årets skogsfugl hund.
Hundehelse er også noe som blir viktigere og viktigere i vår verden, og vi innfører kjent HD-status og resultatet må være C eller bedre for å bli rangert i konkurransen som Årets hund.

Det er også lagt begrensinger for antall fullkombinert og apport premier man kan nyttegjøre seg i Årets hund.

Avlsrådet vil fremover selv regne ut resultatene i alle konkurransene og dere har fått en smakebit av dette de siste ukene på hjemmesiden. Her er resultatene for årets hund, årets unghund og årets utstillingshund lagt ut pr d.d. Men er det slik at noen av eierne savner eller har fått feil i poengoversikten så er det bare å ta kontakt med avlsrådet!

Fra 2023 vil vi også se på muligheten til å kåre Årets apporthund i både UK og AK.

https://www.nesk.no/arets-engelsksetter-statutter/

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram