Nytt fra Avlsrådet

Oppdatert: 28. april 2023

Årets hund skogsfugl

Det er stadig flere engelske settere som stiller på skogsfuglprøve og som også gjør det bra i denne prøveformen. Skogsfugljakt er en spennede jaktform som bringer andre dimensjoner inn i jakt og prøvesporten enn der vi kanskje oftest har vært vant til å se vår rase utfolde seg. NESK ønsker å innføre kategorien Årets skogsfuglhund fra og med 2023.

Kriteriene vil være som følger:

Årets Engelsksetter, skog – åpen klasse AK:

Årets seks (6) beste resultater teller. Ved poenglikhet skal 1. premier gå foran. Ved fortsatt likhet skal færrest starter innenfor den aktuelle klasse gå foran. Hvis fortsatt poenglikhet går yngre hund foran eldre. Resultater oppnådd under NM skog kommer i tillegg til de (6) beste resultatene. For å komme i betraktning kreves det at hunden har oppnådd minst «Very Good» på utstilling og har kjent HD status med resultat C eller bedre (A eller B). Hunden skal ikke ha negative bemerkninger knyttet til gemytt fra utstilling eller jaktprøve. Hundens eier må være medlem i NESK og hunden må være registrert i Norge.

1. AK skog3 poeng
2. AK2 poeng
3. AK1 poeng
ÆP skog2 poeng
NM skog kval nr. 12 poeng
NM skog kval nr. 21 poeng
NM skog semi nr. 13 poeng
NM skog semi nr. 22 poeng
NM skog semi nr. 31 poeng
NM skog nr. 17 poeng
NM skog nr. 25 poeng
NM skog nr. 34 poeng
NM skog nr. 43 poeng
NM skog nr. 52 poeng
NM skog nr. 61 poeng

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram