Avl og oppdrett

Oppdatert: 6. mars 2024

Statutter unghund

Årets Engelsksetter, unghund
Anton Raabes premie

I kvalitetsklassen (UK) er maksimum tre (3) 1.UK tellende. I tillegg oppnås poeng i de fem høystatusløpene Norsk Derby, Unghund Grand Prix, Norsk Unghund Mesterskap Lavland, Arctic Cup, Sør-Norsk Mesterskap etter gjeldende championatregler, jf ovenfor.

Ved eventuell poenglikhet vinner den hund som har færrest antall starter i kvalitetsklassen. Dette innebærer at alle starter i kvalifiseringer, semifinaler og finaler i høystatusløpene ikke skal medregnes som starter i denne sammenheng. Dersom det fortsatt er poenglikhet, vinner den yngste hund.

For å komme i betraktning kreves det at hunden har oppnådd minst «Very Good» på utstilling og den skal være HD fri (A eller B).
Hunden skal ikke ha noen negative bemerkninger til gemytt fra utstillinger eller jaktprøver?. Hundens eier skal være medlem i NESK og hunden skal være registrert i Norge.

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram