Info, Nyheter

Oppdatert: 28. april 2023

ES Seterfjellets Calli ble vinner av Saltfjellprøven 2018

Saltfjellprøven som arrangeres av Salten fuglehund klubb blir betegnet som vårens vakreste eventyr. Dette gjenspeilet seg  på stor pågang av påmeldte deltakere, ca 345 startende på tre dager. 80 startende i VK fredag i tillegg til kvalitet. Lørdag var det 7 kvalitetsparti og 2 semifinaleparti og søndag var det 6 kvalitet + VK finale.

I VK var det ES Calli og Rune Hansen som nesten gjorde rent bord men 1.VK kvalik og 1. VK finale og den eneste premierte i finalen.

Takket være et godt samarbeid med reindriftsnæringen på Saltfjellet gjorde det mulig for SFK å benytte seg av de flotte terrengene som Saltfjellet har å by på. Dette gjorde også mulig for reindriften å få innrapportert rein kadaver som deltakerne observerte ute i terrengene. I tillegg stod de for nydelig Bidos til jegermiddag fredags kveld.  På meget tungt føre i flere av terrengene, ble det 61 premierte hunder i helgen.

Det ble kåret beste UK og AK begge dager. ES Røynåsen`s Pippa (Diana-Buck) til Tor Arne Lorentsen ble beste AK lørdag da hun fikk 1.AK på sin første start 2 år og 2 mnd gammel. Beste UK og AK hund ble tildelt flotte fat fra Trøndelag.

ES Pippa, Eier Tor Arne Lorentzen og dommer Hans Einar Enoksen
Premiebord

 

 

 

 

 

 

 

Prøveleder Geir Stenmark

SFK legger stor vekt på trivselsfaktor for sine gjester med prøveleder Geir Stenmark i front.

Med seg hadde han en dyktig komité som også gjorde sitt til en vellykket helg.

Komiteen

Det ble servert grillet laks m/tilbehør, sponset av Edelfarm til mer eller mindre sliten deltakerne som kom ned av fjellet alle dagene, vaffelpressa var rødglødende og bålkaffen klar. For de som bodde utenfor hovedkvarteret, ble det satt opp buss for de som deltok på Jegermiddagen.

Flotte premier for de som ønsket å kjøpe lodd med trekning begge dager.  Hovedpremien var fjellski.

For å arrangere jaktprøver, er vi takknemlig for de flotte dommerne som stiller villig opp helg etter helg. Takk til dere.

Dommerne får sine velfortjente påskjønnelse.

 

 

Spente deltakere på oppropet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vårens vakre eventyr byr også på utfordringer. Ikke alle steder man kan gå på ski. 🙂

Hm her var det mange barflekker 🙂
Dommer Daniel Østensen med dagens første rype.

 

 

 

 

 

 

 

1.AK Vigdaætta`s Bark.
E: Arne S. Eriksen. F: Bertil Nyheim
1.AK Vargneset`s Zach e/f: Mikael Østensen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toyota Nordvik i Bodø stilte med bil til disposisjon under prøven.

Denne prøven er en særdeles fin avslutning på en lang vintersesong. Gratulerer til Salten fuglehund klubb og alle de premierte.

Komplett premieliste finner du her

 

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram