Info, Nyheter

Oppdatert: 28. april 2023

Ny DK i Rogaland

Det er med stor glede jeg tar over som Distriktskontakt (DK) i Rogaland etter Thor Bernard Sagland.

Mitt navn er Veslemy Hamre Frantzen, og jeg holder til i Stavanger sammen med mann, to barn og én engelsksetter + én pointer på lån.

Jeg er opprinnelig fra Etne, og fikk nok livet med friluftsliv og fuglehund inn med morsmelken - med foreldre som hadde oppdrett av Breton og som dro oss barna med på jakt og jaktprøver så snart vi klarte oss til fots eller på ski. Fuglehunder har alltid vært et familieprosjekt, og vi er fortsatt i fjellet sammen både store og små, og jeg har blant annet stor glede av å jakte, trene og stille hund sammen med min far.

Min første selvanskaffede fuglehund var en pensjonert pointer som ble tur- og jaktkompis. Så ville tilfeldighetene det til at Flørlis kennel hadde kull da det var på tide med en arvtager – spennende linjer gjorde at jeg plutselig hadde en engelsk setter. En jaktmaskin som lærte en ung dame mye! I dag er jeg eier av datteren til nevnte jaktmaskin; som jeg har stor glede av som jakt- og turkompis. I tillegg er jeg heldig som får lov til å trene og stille andre hunder i familien, så ikke bli overrasket om dere ser meg med en pointer på vinterens prøver.

Som hundeeier, fersk eller erfaren, har nettverk hvor man kan dele erfaringer, gleder og utfordringer stor verdi. Noe jeg selv har fått erfare! Som student og ung hundeeier i ny by ble lokalklubben og raseklubben viktig i å få nye venner i fuglehundmiljøet. Mitt første møte med NESK skjedde faktisk gjennom Thor Bernard og treningssamlingene på Hovden, hvor jeg traff mange av de jeg har lært (og fortsatt lærer) mye av og har stor glede av å treffe igjen i fjellet.

Fuglehund skal være turglede og godt hundehold. Det er flest hverdager og hunden er en del av familiens hverdagsliv. I det jeg skriver dette ligger det to hunder og nyter dagens siste solstripe på stuegulvet, og venter på at ungene kommer hjem fra skolen. Sammen gleder vi oss til flere vinterdager på prøver og tur i fjellet!

Gleder meg til å ta fatt på oppgaven som DK og ser frem til å høre fra dere!

NESK ønsker Veslemøy velkommen!

 

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram