Info, Nyheter, Østlandet

Oppdatert: 28. april 2023

Nye DKer i Oslo- og Akershus

Distriktskontakt (DK) for Oslo- og Akerhus,  Andrine Wefring ble takket av på julemøtet etter tre år i vervet. Det har vært stor aktivitet med kurs og treningssamlinger de siste årene og NESK takker Andrine for flott innsats.

Vi har nå valgt å sette inn to nye DKer ettersom det er mange medlemmer og stor aktivitet i distriktet. De nye DKene er allerede klar med første aktivitet for neste år med medlemsmøte 26. januar og Ro i oppflukt trening på Sando hundesenter 30. januar.

Her kommer en presentasjon av våre to nye DKer Siri Sætrang Brattbakken og Henning Skau som er to unge og lovende representanter som dekker hver sin del av området fra Røyken i sør til Rælingen i nord.

Siri Sætrang Brattbakken fra Røyken
Siri er 32 år og startet med egen hund i 2008 og har siden den tid vært innom lydighet, freestyle og redningshund før hun landet på jakthund. «Jeg lånte en del familiehunder og var på treningssamlinger og utstilling med dem, frem til jeg kjøpte min første engelsk setter, Skurubergets Skau i 2015", sier Siri. Hun er gift med Pål og har to gutter på 4 og 6 år. Hun er godt bevandret i utstillingsringen, både i selve ringen og bak kulissene som ringsekretær og utstillingsleder. Hun har vært en del av Fellesutstillingskomiteen siden 2011. I 2018 ble jeg godkjent hønsefugltaksør og deltar i dette arbeidet hvert år. Siri forteller videre:"Sommeren 2020 tok jeg fase 1 instruktørutdannelse og har vært med og holdt kurs for NESK de siste årene. I dag har jeg to engelsk setter hannhunder, som brukes på jakt og stilles på jaktprøve og utstilling en gang i blant. Jeg gleder meg til å bidra med aktiviteter og arrangementer for NESK og hører gjerne fra dere med ideer og forslag til aktiviteter.

Henning Skau fra Rælingen
Henning Skau er 39 år og pappa til Liam og Natalie. Han er opprinnelig fra Lørenskog, nå bosatt i Rælingen. Sin første hund fikk han da han var 29 år. Henning beretter: «Allergisk samboer flyttet ut og inn kom en storveis liten ES valp. I dag er han 10 år, en hund som har gitt meg bra med erfaring. Vi har feilet og lykkes sammen. Vi har lært av feilene som har blitt gjort. En skudd- og fallapportør av rang og det skal han fortsatt få lov til. Min beste tur- og jaktkompis!» Da jeg skaffet meg en Korthåret Vorster (KV) for snart tre år siden, tok interessen for hund helt av for min del. Da fikk jeg øynene opp for andre aktiviteter enn bare jakt og snørekjøring. KV'en er premiert på høyfjell, apport og utstilling. Siste anskaffelse er en ES tispe på 12 uker, en trygg og solid liten frøken som man selvfølgelig har forhåpninger til. Med Taras på 10, Bojan på 3 og Gullsmedåsen's O Vilja på 12 uker, går det stort sett i hund hver eneste dag. Jeg er stor fan av å bruke hunden året rundt, ikke bare til jakt, men snørekjøring, sykling, dressur, apport, trekke kjetting etc. Henning er utdannet FKF fase 1 og fase 2 instruktør og er også instruktør hos NVK Oslo & Akershus. "Jeg ønsker å bidra til at andre lykkes gjennom samlinger og treninger. Hvis noen har forslag eller noe på hjertet, står tlf alltid på. Gamle travere er hjertelig velkomne til å være med og bidra med erfaring til nye og gamle medlemmer.»

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram