Info, Østlandet

Oppdatert: 28. april 2023

Treningssamling NESK avd. Valdres

Jeg følte meg litt modig da jeg meldte Birk (ES 18 månder) og meg på treningssamlingen for stående fuglehunder i regi av NESK avd. Valdres, øvre Hallingdal og Hemsedal. Jeg har aldri vært på jakt med fuglehund før, men ønsker jo veldig å bruke Birk til det. Da er det jo bare å hoppe i det og lære fra bunnen av!


Jeg møtte opp fredag 29. mars klokken kl 9 på parkeringsplassen ikke langt fra Brennabu. Instruktøren på gruppen jeg ble plassert i, var Aake Rosen. Han viste seg å være meget direkte både med ros og ris, og det liker jeg!
Vi hadde seks hunder og hundene ble sluppet i par. Tre ganger den dagen fant de ryper. Én av gangene var det Birk som fant, og det var langt borte fra oss, og det tok sin tid å få ham tilbake. "Tren innkalling, innkalling!" kom det fra Aake, men han ga også Birk ros for at han hadde funnet fugl.
Da Birk er så ung, var lørdag hviledag. Søndag møtte vi opp igjen. Da han skulle slippes med en annen hannhund, begynte Birk å yppe seg overfor den. Etterpå ble han sluppet alene, og gjorde så fint arbeid at jeg ble kjempeglad og stolt. Èn gang var han borte for lenge også denne dagen, men resten av kursdagen kom han fint på innkalling.
Jeg lærte at blikkontakt med hunden er alfa og omega, og at når det den stopper i søket og søker kontakt, skal jeg gå to skritt fram for å gi ham tillatelse til å fortsette i den retningen. Han responderte på det med én gang, og den dagen fikk jeg opplevelsen av at han og jeg er et team, og det opplevde jeg som et skikkelig kick!
Tusen takk til Aake Rosen som tok i mot en nybegynner med den største tålmodighet og ro, og til resten av deltakerne i gruppene som raust delte sin kunnskap med meg.
Hilsen Birk og Birte Svatun

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram