Avl og oppdrett, Info, Nyheter, Nytt fra Avlsrådet

Oppdatert: 28. april 2023

Viltfinnerevne og reisindeks hos ES

For to år siden la vi ut viltfinner- og reisindekser for de beste engelske setterene. Vi fremlegger nå nye indekser for de 100 beste hundene. Det er bare hunder født i 2010 og senere som er med i oppstillingen.

Veileder:

Øverste rekke omhandler Antall starter, Egne (egne stander), Tomstand % beregnes ut fra antall tomstander i forhold til summen av egne stander og tomstander. VFE -Total, beskriver viltfinnerindeksen som beregnes ut fra antall egne stander i forhold til makkers stander. Rasens gjennomsnitt er 100. Reisegenskaper beskriver kvaliteten på reisen, fra nekter å reise til djerv reis. Jo friskere reis, desto høyere indeks. Gjennomsnitt 100. Siste kolonne: Gjennomsnittlig presisjonsindeks omhandler presisjon på fuglarbeider, hvor karakter 4 og indeks 4 er presis. Lavere indeks indikerer dårligere presisjon.

100-beste-indekser

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram