Nyheter, Nord-Norge

Oppdatert: 28. april 2023

30.07-01.08 - Sommersamlingen i Nord-Norge er avlyst!

Årets sommersamling i nord blir full av aktiviteter I sommer er det tid for å sette nesen nordover – eller sørover, alt etter hvor du befinner deg i landet. Norsk Engelsetterklubb arrangerer nemlig sommersamling på Liland i Evenes i Nordland, helgen 30. juli til 1. august. Det blir et familiearrangement for to- og firbente og med aktiviteter for alle!

Kjære engelsk setter-venner

Mandag innførte Evenes kommune nye og inngripende tiltak for å hindre smitte av koronaviruset. En ny forskrift setter et maksimumantall på fem besøkende i egen husstand i kommunen. Inntil videre gjelder forskriften for arrangementer i leide lokaler som før. For vårt vedkommende vil det si at vi vil kunne samle inntil 100 personer på et sommertreff.

Bakgrunnen for de lokale tiltakene er store smitteutbrudd i Harstad og Vesteråls-kommunene. Evenes kommune har per tiden lavt smittetrykk, men smittevernoverlege frykter importsmitte fra regionene rundt.

I samråd med kommuneledelsen i Evenes har Norsk engelsetterklubb valgt å avlyse sommersamlingen på Liland kommende helg. Det beklager vi, men vi ønsker ikke at Norsk engelsetterklubb skal bidra til økt smitte i samfunnet. Mest fordi bekjempelsen av pandemien krever felles innsats og dugnad, men også av omdømmemessige årsaker.

I Fuglehundklubbenes forbunds veileder for arrangementer er det også bestemt at personer fra kommuner med utvidete covid-19-restriksjoner ikke får delta på arrangementer. Dette vil da gjelde for Harstad, Vesterålen – og nå også for Evenes der arrangementet var planlagt.

Vi beklager at vi ikke kan gjennomføre arrangementet, men håper på forståelse for beslutningen.

I etterkant av sommersamlingen skulle Norsk engelsksetterklubb evaluere samlingen for å se på muligheten for et nytt og utvidet stevne neste år. Da også med en spesialutstilling for engelsk setter. Vi er imidlertid så sikre på at dette ville blitt en suksess, at vi straks etter sommeren vi arbeide for å få dette til.

Vi ønsker dere en videre god sommer – og drister oss til å ønske velkommen til sommersamlingen på Liland i 2022.

Med vennlig hilsen arrangementskommiteen

 

Årets sommersamling i nord blir full av aktiviteter

I sommer er det tid for å sette nesen nordover – eller sørover, alt etter hvor du befinner deg i landet. Norsk Engelsetterklubb arrangerer nemlig sommersamling på Liland i Evenes i Nordland, helgen 30. juli til 1. august.

Aktivieter:
Det blir et familiearrangement for to- og firbente og med aktiviteter for alle:

 • Utstillingstrening
 • Aversjonsdressur
 • Apport-trening, apportkonkurranse og muligheter for å ta apportbevis
 • Svømmetrening – for hunder
 • Fisketur på Ofotfjorden, med kveitegaranti
 • Vannskikjøring
 • Kajakkpadling
 • Seiling med Optimist og Laser.

Hovedkvarter
Liland brygge, som drives av Evenes kystlag, vil være hovedkvarter for samlingen. Dette er ingen campingplass, men tilholdsstedet for et kystlag med historiske brygge-fasiliteter. Bryggeanlegget har lokaler med kapasitet på inntil 500 personer på bryggeloftet.

Vi disponerer en fiskeskøyte på 49 fot, en fembøring med råseil samt en Hansvik åpen båt med 25 hesters motor. Det er også et stort utvalg med merkede turløyper i området, samt gode fiskevann.

Overnatting:
Flatseng på Bryggeloftet - for de som ønsker er det mulig å overnatte på flatseng på bryggeloftet. På loftet har det vært arrangementer for 500 personer, så det er god plass. Bryggeanlegget har kjøkken og toaletter, dusj og vaskemaskin. Ta med liggeunderlag, madrass eller feltseng. Det koster 100 kroner per person for hele helgen.

 • Telt på området nær bryggen
 • Campingvogn/bobil - det er plasser for campingvogn og bobil i rimelig nærhet til bryggeanlegget. På enkelte plasser vil det også være mulighet for strøm, mot en avgift.
 • Hotell - Det er hotell ved Evenes flyplassfor de som måtte ønske det. Det tar rundt 15 minutter å kjøre fra hotellet til brygga.

Sommersamlingen blir en sosial dugnad hvor vi i felleskap skal bidra til aktiviteter.

Fredag:
Vi rigger oss på plass. NESK og våre sponsorer inviterer på en sosial samling fredag kveld med gratis spekemat og rømmegrøt. Drikke må vær enkelt ha med seg. Vi har gardert oss med lokaler innendørs dersom været svikter.

Lørdag:
Ulike aktiviteter gjennom dagen. Det vil bli hengt opp info om dette på brygga.

Lørdag kveld vil NESK fyre opp griller på brygga hvor hver enkelt tar med og griller det de måtte ønske. Også her har vi gardert oss med innendørs alternativ.

Søndag:
Ulike aktiviteter gjennom dagen. Det vil bli hengt opp info om dette på brygga.

Praktisk Info:
Det er lokalbutikk tohundre meter fra brygga som selger både drikkevarer, grillmat, og mat for frokost lunsj og kvelds.

Det er ingen forpliktende påmelding til arrangementet, men en sosial dugnad med aktivitet hvor vi skal kose oss sammen. Spre det glade budskap til NESK-medlemmer og deres familier. Vi ses på Liland Brygge!

Neste år er målet få til en terminfestet spesialutstilling for engelsk setter under arrangementet.

 

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram