Nyheter

Oppdatert: 28. april 2023

Bronse til det norske laget i Nordisk Match

Tirsdag 20. mars ble Nordisk Match avholdt i Danmark. Det norske laget stakk av med bronsen!

Tirsdag 20. mars ble Nordisk Match avholdt i Danmark, og vi hadde tre representanter som stilte for NESK. En UK-hund, en AK-hund og en VK-hund.

De tre representantene var;
UK - Rimvardens's Vicky, e/f: Jostein Kloster
AK - Jentenes Bct. Saga Chanel, e/f: Vidar Magnussen
VK - Hågakollens Fauna, e/f: Geir Pedersen

Vi har fått tilsendt et reisebrev fra guttene som har vært på tur, og her kommer det.

"Allerede på vei nedover fra Hirtshals kunne vi se snø og is i Danmark. Dette er ikke vanlig på denne årstiden og vi skjønte allerede da at det ville bli vanskelig forhold. På mandag kveld var det trekking av rekkefølge i de ulike klassene og vi fikk snakket med flere av de andre deltakerne.
Så kom konkurransedagen. Dommere var Erling Clausen og Arne Hovde. Vi kjørte ca. 2 mil ut til terrenget. 1. runde ble gjennomført med 10 minutters slipptid. Det var fokus på at hundene skulle gå i motvind og det skulle revieres på stubben. Hundene skulle ha høy hodeføring, god stil og fart. Det er utfordrende med mye rådyr og harer som løper rundt på åkrene, så det var viktig å ha kontroll på hundene ellers ble det minuspoeng.
Etter 1. runde var rekkefølgen som så: Danmark (1 fuglearbeid uten reis), Sverige, Finland og Norge. Vi var ikke fornøyd med poengene vi hadde fått etter 1. runde, så nå skulle vi gjøre det enda bedre i runde 2.
Lunsjen ble holdt av markleder og i god tradisjon ble det også litt skåling og hygge. I 2. runde ble slipptiden økt til 15 minutter for å se om vi kunne få flere fuglesituasjoner. Med frost i bakken og maisåkrer der det var igjen ca. 20 høye stubber, ga det utfordringer for hundene. Ingen av de norske hundene hadde fugl i slippene sine og ble derfor bare bedømt på søk, stil og fart. Det ble derfor veldig lite som skilte mellom lagene. Vi klarte å kjempe oss tilbake og vant de 3 siste slippene. Dette var vi veldig fornøyde med da vi gikk mot danskene i 2 av slippene. Vi klarte dermed å komme oss forbi Finland sammenlagt og havnet bare ett poeng bak svenskene.
Rekkefølgen ble sånn til slutt:
1. plass: Danmark (2 fuglearbeider på Tobjølbjergs Lamisson, e/f: Allan Nissen, hunden ble også kåret til prøvens beste hund)
2. plass: Sverige
3. plass: Norge
4. plass: Finland

Vi hadde en veldig hyggelig dag sammen med folk som alle er opptatt av engelsksetter-rasen. På kvelden var det premieutdeling, og for noen flotte premier etc. Her har vi litt å lære i Norge.

Tusen takk Danmark for invitasjonen og Avlsrådet i NESK som tok oss ut.

Mvh Vidar, Jostein og Geir"

 

Den nordiske matchen er en del av 100-årsjubileumet til Engelsk Setter Klub i Danmark

NESK gratulerer de tre ekvipasjene med bronse i Nordisk Match!

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram