Nyheter

Oppdatert: 28. april 2023

Fantastisk historie og avslutning på høstsesongen for Skjalg Liljedal og hans hunder.

Skjalg forteller NESK at denne sesongens forberedelsen startet med nedtur  7.juni.  Skjalg fikk den triste beskjeden om at eldstemann i flokken Krokstøens Trym hadde fått forkalkninger i høyre framfot etter to tidligere små brudd. Høyrefoten hans var dobbelt så stor som venstre. Etter å ha sett på røntgenbildene spurte dyrlegene om de skulle sette oppvåkingssprøyta. Han mente at han aldri kunne fungere på jakt.  Jeg måtte ta en telefon til Lisbeth, kona mi, som sa at han måtte være med hjem så fikk vi ta en avgjørelse senere. Oppvåkingssprøyta ble satt men etter noen minutter ringte hun tilbake og sa at han måtte få slippe dersom han kom til å ha mye vondt. Da var det heldigvis for seint. Han kviknet til og ble med hjem.

Skjalg og Krokstøens Trym

For å gjøre en lang historie kort, kom jeg over Linda Bekkevold på Kongsberg som driver med laserbehandling og akupunktur. Tok kontakt og vi gjennomførte et par behandlinger i uken over en tre ukers periode og han var helt i ro. Da vi kunne se tydelige resultater hvor hevelsen var godt betraktelig ned, satte jeg i gang med svømmetrening . Fikk kjøpt meg nøkkel til “100 båter” gjennom NJFF. Det var effektivt.   Etter en tid fikk han løpe litt fritt i Farmen, treningsområdet til Vestfold Fuglehund klubb. Jeg begynte å tro på at dette kunne gå bra. Jeg lovte gutten at han skulle få være med på jakt på skogen med små økter. Men da høsten kom ble det både jakt og prøver . Det utrolige skjedde, 1.VK kvalik og 1.VK finale på Hovden. Senere fikk han 2. VK på Vestfoldprøven hvor Balder fikk 1.VK. Ble tatt ut på NM lag hvor ES ble nummer tre. Dessverre fikk han ikke plass i Egersund. VI er uendelig glad for at Trymmærn fortsatt er still going strong.

Etter en flott sesong skulle vi avslutte sesongen med skogsprøven på Eigersund 09-11.11 og for en avslutning.

Ranætta`s Balder

Både Silfarfjellets Ask (Kiri - NJCH Simo`s Johsi) og Ranættas Balder (NJCH Fingå Ran - NJCH Slottviddas Ramses)  var satt opp på Tengs. Den første runden for de tre hundene på partiet bydde ikke på det helt store. En støkk på en engelsksetter var fasiten etter 1,5 timer.  2. runde startet med Balder. Det virket ikke som Rugda var hjemme. Men like før de tredve minuttene som var til rådighet var over forsvant Balder opp ei li og blei borte . Vi sto og ventet , han kom tilbake etter hvert. Men gikk opp i samme sporet og over bakketoppen. Allerede da meldte jeg rapport, men dommer Pål Friis ville ikke kjøpe den. Men da vi fulgte på, var det ikke lenge før Balder kom helt inntil meg og var helt yr og ville ha meg med. Dommeren og jeg fortsatte framover etter Balder, og jaggu kom han ikke enda en gang helt inntil meg før han forsvant ned lia noen meter foran oss, der sto han. Reis og ro i opp flukt da vi kom fram de siste 20 meterne. Tida var omme og dommeren var nå ikke i tvil om at dette var rapport. 1. premie skog med ÆP var et faktum. Når en så rutinert dommer som Pål Friis ikke har delt ut mer enn 3 ÆP i sitt liv som dommer, så skjønner man at det henger høyt. Ask kom ikke i fugl denne dagen, men hele helgen var reddet for min del. Trengte ikke en eneste premie til..

Silarfjellets Ask

Men, slik skulle det ikke gå. Er man i flytsonen, så går det meste bra. På lørdag var det bare Ask som fikk plass. Vi startet på Tveida. Et flott skogsfuglterreng. Men tungt. Det var myrete dalsøkka, dalsidene bratte og det sugde krefter. Ask jobbet på som resulterte i et nydelig fuglearbeid, slike som gir frysninger når man tenker på det, komplett ro.  Han ble avsluttet der med en 2. AK.  Nesten synd at slike fuglearbeid bare gir 2. AK, men jeg var enig med dommeren. Det manglet litt på søket i det tunge terrenget. Nok en flott dag.

Så skulle man tro at søndagen ble en nedtur. Definitivt ikke. I det flotte terrenget på Egeland hadde Ranætta`s Balder skikkelig oppvisning. Tre fuglearbeid med reis og et uten i løpet av en time får være godkjent. En soleklar 1. AK. “Lillebror” Ask ville ikke være dårligere. I sitt første halvtimes slipp banket han i stand. Reiste rugde djervt og presist. Han gikk helskinnet gjennom andre slipp, belønningen ble en 1. AK.
Både Ask og Balder er nå premiert på høyfjell vinter og høst, lavland og nå på skog. Tidligere i høst har Balder en flott 1. VK fra lavland i Vestfold. Balder har funnet fugl på alt av prøver så å si, det har resultert i fine resultater, men med noe mer disiplin ville premieskapet blitt fylt fortere. Han har flere 1. UK og to 2. AK.

En flott historie og NESK gratulerer med flotte resultater.

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram