Nyheter

Oppdatert: 28. april 2023

Fire søsken med 1.UK på vårprøven på Island

Siste helgen før påske arrangerte den Islandske engelsk setterklubben sin vårprøve. Dommer var Arnfinn Holm og han fikk oppleve skikkelig gode hunder på de to prøvedagene. Søndag tok fire søsken fra kennel Rjupnabrekku 1.UK. Hundene er etter en kombinasjon av CIB. ISCh. RW-15 Husavikur Mjölnir fra Rjupnabrekku og ISCFtCh ISFTCh Hàfjalla Parma.

- Hundene hadde mer enn nok fugl denne dagen. Alle AK-hundene røk ut, men alle som ble premiert hadde mellom tre og seks fuglearbeider, forteller Arnfinn Holm som fikk en stri tørn med å få med seg alle fuglearbeidene denne dagen.

- Vi var heldige som hadde fått Arnfinn Holm over for å dømme for oss disse to dagene, forteller Einar Gudnason i den islandske engelsksetterklubben.
- Vi hadde brukt mange dager den siste tiden på å finne de beste terrengene. Og etter at dommeren ankom Island så tok vi han med på en kjøretur og viste han områdene vi tenkte å ha prøven i. Fra bilvinduene kunne vi se mange ryper og dette lovte godt og vi var veldig optimistiske foran første prøvedag. Men natt til lørdag kom det litt nysnø og dette la et fint lite hvitt slør over terrenget. Men størstedelen av rypene hadde da tydeligvis flyttet lenger opp og inn i terrenget. Noen fugler fant vi allikevel og alle hundene hadde ved dagens slutt hatt minst en sjanse på fugl og fire av de 14 deltakende hundene fikk sine velfortjente premier, forteller Gudnason.
Det var følgende:
AK: SV Ice Artemis Mjölnir - 1.AK og beste AK hund lørdag.
KV Veidimela Krafla - 2.AK
UK: ES Rjúpnabrekku Toro - 1 UK og beste UK hund lørdag.
P Vatnsenda Karma - 1 UK.
Fant fuglene
Det ble ytterligere rekognosering for å finne fuglene utover lørdag kveld og det ble besluttet å dra lenger inn og opp i en dal for søndagens prøve. Og da man startet prøven etter en liten regnskur søndag morgen krysset man fingrene for at man hadde lyktes. De første ti minuttene gikk uten fugl, men deretter hadde hundene to sjanser de neste ti minuttene. Og man hadde da funnet høyden rypene var i.
- Det ble nesten for mye fugl. Fra to til fem fuglearbeider i nesten hvert eneste slipp. Totalt ble det vel godt over 25 fuglearbeider i løpet av prøvedagen. Det ble da mye terreng for dommer Arnfinn Holm å dekke over - og ikke minst mye å tenke på, forteller Gudnason som hadde all mulig grunn til å være fornøyd med sagen. Han er nemlig eier og fører av Rjupnabrekku Black som ble prøvens beste unghund søndag. Og ikke minst så er det han og Olafur som står bak oppdrettet av Rjupnabrekku der altså fire hunder fra samme kull fikk 1.UK denne søndagen.

Totalt ble det fem UK-premier denne søndagen. Det var:
ES ISJCH NLM RW-17 Rjúpnabrekku Black - 1 UK og dagens beste UK hund.
ES Rjúpnabrekku Fríða - 1 UK.
ES Rjúpnabrekku Miro - 1 UK.
ES Rjúpnabrekku Toro - 1 UK.
P Vatnsenda Karma - 2 UK.
Billedtekst: Denne store dagen blir ikke glemt med det første for denne gjengen fra Island. Foran fra venstre: Jón Bjarmi med Rjúpnabrekku Fríða, Daníel med Rjúpnabrekku Miro, Kristinn med Rjúpnabrekku Toro, Haukur med Vatnsenda Karma og Einar med ISJCH NLM RW-17 Rjúpnabrekku Black. Bak fra venstre: prøveleder Olafur Ragnarsson og dommer Arnfinn Holm.

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram