Helseprosjektet, Nyheter

Oppdatert: 21. desember 2023

Heldige vinnere av alle som bidro til Helseundersøkelsen

Heldig vinner av engelsk setterlue til eier Mari Lie Larsen

Helseprosjektet og helseundersøkelsen

Som de aller fleste har fått med seg på Generalforsamlingen 2022 styret å søke samarbeid med Gordonsetterklubben for å bli med i samarbeidet om Helseprosjektet. Kort fortalt skal det forskes på lidelsene kloløsning, Atopi(allergi) samt Hypotyreose(lavt stoffskifte).

I skrivende stund er det bevilget, samlet inn og med stor giverglede fra både oppdrettere, ildsjeler og andre ett stort beløp som skal finansiere prosjektet og lønne en forsker som skal ansettes på en 3 års kontrakt. Denne stillingen er straks klar for utlysning. Uten medlemmenes innsamling av penger hadde ikke prosjektet kunne vært gjennomført, så all honnør til dere som har bidratt.

Parallelt med Helseprosjektet har NESK hatt en stor helseundersøkelse hvor eiere av engelske settere har blitt bedt om å svare på ett skjema om egne hunders helse, både nålevende og døde hunder. Det var ett mål å få inn rundt 1700 besvarelser. Det kom inn tett opp til målet med besvarelser, noe vi er meget fornøyd med. En dugnad med så mange deltakere er slett ikke verst.

For å motivere til deltakelse ble det satt opp en del premier som ble trukket ut blant de som har svart på helseundersøkelsen. Det ble først trukket 3 vinnere som har blitt presentert tidligere. Senere ble det trukket 12 nye vinnere som har fått premier. Alt fra gavekort på Madshus ski til en verdi av 1500 kroner til fleecegensere, trekksele fra Pia P Design og flotte strikkede luer og pannebånd med motiv av engelsk setter på, som er strikket av Anne-Grethe Sætrang. Alle trekninger er utført av NMBU da NESK selv ikke sitter med noen oversikt over hvem som har besvart skjema i helseundersøkelsen.

Følgende personer var med og vant forrige trekning:

Vebjørn Rånes, Bodø
Stian Hagen, Fagernes
Rune Aamodt, Hunndalen
Kristin Djuplasti, Mo i Rana
Ståle Bjørnvik, Brønnøysund
Marthe Krumsvik, Vadsø
Mette Møllerop, Hafrsfjord
Tor Danielsen, Hønefoss
Henning Svensen, Nordby
Mari Lie Larsen, Søreidgrend
Jan Garder Helgason, Hommelvik
Stine Sliper Skjørstad, Verdal

NESK gratulerer alle vinnerne og takker for innsatsen. Premier er pakket og sendt.

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram