Helseprosjektet, Nyheter, Østlandet, Midt-Norge, Nord-Norge, Sør-Norge og vestlandet, Vestlandet

Oppdatert: 15. mai 2023

Helseundersøkelsen hos engelsk setter snart klar til bruk

NESK har bedt Veterinærhøgskolen om å hjelp til å gjennomføre en helseundersøkelse hos engelsk setter. Hovedmålene er;

  1. Gi raseklubben en oversikt over generell helse og atferd i rasen
  2. Gi Veterinærhøgskolen mulighet til å forske på aktuelle/hyppige sykdommer
  3. Gi Veterinærhøgskolen mulighet til å få kontakt med eiere som kan delta i og bidra med prøver i det pågående Helseprosjektet

Undersøkelsen har en rekke spørsmål knyttet til helse og atferd og vil gi raseklubben en oversikt over forekomsten av ulike sykdommer og atferds-utfordringer. Vi ønsker også besvarelse på hunder som er døde, da dette er eneste mulighet til å få et inntrykk av dødsårsaker.

Konfidensialitet

Veterinærhøgskolen trenger regnummer til forskning på helse, og e-post for å kunne kontakte eier, for ytterlig informasjon som om de skulle ønske seg det. Raseklubben vil IKKE få informasjon om hvilke hunder/eiere som har svart, de vil bare få en rapport med forekomsten av de ulike registreringene- så ingen bør være redd for konfidensialiteten.

Det forventes at undersøkelsen er klar helgen etter 17de mai, følg med og gi ditt bidrag til en bedre oversikt over rasens utfordringer.

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2023 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram