Nyheter, Østlandet, Sør-Norge og vestlandet

Oppdatert: 28. april 2023

Hovdensamling - for åttende gang

For åttende år på rad har Nesk avd. Rogaland og avd. Oslo og Akershus gjennomført felles treningssamling på Hovden. Primus motor fra Rogaland er Thor Bernhard Sagland, fra Oslo og Akershus Grete Haugan Sætrang og vår nye DK Andrine Wefring.

Deltagerne bor på Hovden Fjellstoge og kan bare krysse veien så er man ute i terrenget. Gjestfriheten på fjellstua er upåklagelig for både to- og firbente.

De fleste fjellområder har mye vær og by på, Hovden er intet unntak. I årenes løp har vi opplevd sol, vind, tjukk tåke, stormen Ole, snø og til og med regn, rett og slett alle værtyper. Som oftest er Hovden usedvanlig snørikt med fasinerende høye brøytekanter. I år er det rekord i lite snø på Hovden og veldig mildt til å være i februar. Vi hadde plussgrader både lørdag og søndag, tjukk tåke på lørdag og tunge forhold for hundene, men alle var like blide.

18 hunder i alderen 11 måneder til 4 år ble fordelt på tre partier og gikk ut i terrenget med hver sin instruktør. Foruten Thor Bernhard Sagland stilte Arild Skeivik nok en gang opp for Nesk og denne samlingen sammen med Olav Schrøder. Alle tre har lang erfaring med hund, instruksjon og egen deltagelse og dømming på prøver. Hundene slippes to og to, men skuldrene senkes raskt på de fleste førerne. Det gir større ro å «bare» skulle trene i forhold til å stille på en prøve. Dermed ligger alt til rette for å kose seg ute i flott natur og prøve å tilegne seg så mye som mulig av instruktørenes gode råd. Her er det lov til å spørre og grave, ingen spørsmål er dumme, heldigvis. Dag to blir det noen rokkeringer på partiene og mange går ut med nye makkere og ny instruktør. Dette gir en fin mulighet til å få nye innspill og vinklinger på deg selv og hunden din.

På lørdag gikk vi ut i tåke og regn og ganske raskt plussgrader. Det ble tunge forhold for hundene, fuglen var til dels vrien, i store flokker løp den fra hund og fører i rene brødrene Ingebrigtsen fart. Men det var hunder som taklet dette også og leverte sine fuglearbeid. Alle hundene fikk godt med slipptid og hunder og førere kom slitne og fulle av inntrykk ned fra fjellet. Kanskje litt våtere enn da de gikk ut! Men det var glemt da fjellstua serverte oss en nydelig felles middag. Etter maten ble det en oppsummering av dagen og instruktørene fordelte søndagens grupper.

Søndagen opprant uten at det hadde vært kuldegrader i løpet av natten. Men været og sikten var betraktelig bedre enn dagen før. Vi så faktisk antydning til blå himmel et minutt eller to utpå dagen. Det var flere hunder som fant sine fugler på søndag også. Føret ble skikkelig tungt utover dagen, men hundene stod på og viste vilje og jaktlyst til den store gullmedalje.

Til samlingen på Hovden ønsket vi å rekruttere yngre medlemmer og tilbød noen plasser til redusert pris. En flott representant var 22 år gamle Hans Christian Fallan med unge Kira på 1 år. Hans Christian er oppvokst med hund og besteforeldre som hadde fuglehund. Kira er Hans Christians første egne hund. Han er en aktiv jeger og for å kunne jakte mer fugl havnet en stående fuglehund høyt på ønskelisten.
Det er veldig hyggelig å høre fra Hans Christian at er glad for at han ble med på samlingen. Han sier; «Jeg er veldig fornøyd med utbytte av samlingen, og glad for at jeg meldte meg på. Dyktige instruktører som kom med god tilbakemelding/veiledning. Veldig hyggelige folk, fine terreng, morsomt å se erfarne hunder og hundeførere. Jeg lærte veldig mye og det ble til og med fuglearbeid på Kira. Alt i alt en veldig fin samling som jeg vil anbefale andre å være med på.»

Etter å ha vært på samlingen er han ganske sikker på at det blir prøvestart på unge frøken Kira og matfar.

 

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram