Nyheter, Nord-Norge

Oppdatert: 28. april 2023

Ny DK for Nordland Sør

Vi har fått ny DK for Nordland Sør i løpet av høsten og her presentasjon fra Edvard Lillegård:

Hei fuglehundvenner i Nordland Sør og hele landet forøvrig!
Mitt navn er Edvard Lillegård bosatt i Mo i Rana. Da jeg fikk forespørsel om å kunne være DK i søndre nordland på mine pensjonistdager, så syntes jeg at det var spennende. Min interesse for fuglehund fikk jeg tidlig i barnårene. Våre to første engelsksettere fikk vi da familien bodde i Sulitjelma. Etter det var jeg fortapt. Min første hund kom i hus tidlig på 70-tallet. Avdøde Per Skaland hadde fått en valp etter sin egen hannhund som jeg fikk kjøpe. Dette ble starten.
Etterhvert har det blitt flere ES-kull og stammora til mitt oppdrett ble ES Livi som avlet gode individer. Blant annet Derbyvinner Sam og kullbror Pogg som ble nr 2 i NM høst. Dessverre gikk min gode venn og eier av Sam bort tidligere i år.
Høsten er en travel tid og kombinert med dømming og trening av egne hunder kjenner de fleste til. I tillegg går det med mye tid til elgjakt, noe som går på bekostning av fuglehundene.
Heggskogen ble midt kennelnavn, en plass der jeg har hatt mange opplevelser i forbindelse med jakt.
Kennelnavnet har jeg etter litt betenkningstid overdratt til to supre venner Stig Even Edvinsen og Benedicte Munkvik.

I dag har jeg NUCH Heggskogens Diddi og sønnen Heggskogens Fighter som jeg eier sammen med kona. Jeg håper fuglehundvenner i Nordland Sør vil ta kontakt, slik at jeg som DK får masse interessant stoff fra klubber og enkeltpersoner framover til Fuglehunden og nesk.no.

Mvh. Edvard Lillegård.

Velkommen som DK Nordland Sør!

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram