Nyheter, Østlandet

Oppdatert: 28. april 2023

Stemningsrapport fra Vintersamlingen i Sømådalen

Vintersamlingen i Sømådalen i regi av NESK avd Hedmark første helgen i mars ble en vellykket helg for mine to  reisevenninner Ragne Åstorp og hennes ES Daysi 8 mnd, Pia Strandrud og hennes Gromgutt 2 år og for meg selv og min ES Luna 8 mnd.
Med tema føring av hund i fjellet hvor vi deltakere fikk kyndig veiledning av instruktør Cato Jonassen og Bård Sigve Berntsen, kunne vi reise hjem med  mange matnyttige tips.  De gjorde en flott innsats!
Mye vind i fjellet gjorde rypene langt fra samarbeidsvillige og lettet på langt hold lørdag for vår del. Idet vi skulle finne ly for vinden, så vi kunne nyte medbrakt niste, lettet en flokk ryper på mer enn 80 m.
Og Ragne fikk lære tipset om å sitte på skia under lunsjen, da unngår hun ekstra trim nedover i fjellheimen etter ski som tar seg en egenrådig tur.
Søndag fikk Daysi som debuterte i fjellet den helgen nærkontakt med rypene og vips så var det ikke lenger tungt å løpe i snøen, oppvåkningen var et faktum og for meg som oppdretter ble dette et spesielt øyeblikk.
Under middagen lørdag kveld benyttet Cato og Bård Sigve anledningen til å gi oss en oppsummering på hver enkelt hund og supplerte med tips om hva en fører bør gjøre i ulike situasjoner.
En stor takk til distriktskontaktene Lena Øien og Ingunn Sømåen for vel gjennomført arrangement.
Hilsen tre damer i sin beste alder Ragne Åstorp, Pia Strandrud og Anita Løvlien.

      i

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram