Nyheter

Oppdatert: 3. oktober 2023

Svartånas Nato - 2. plass i Finsk Derby

Nato nr to fra venstre

Imponerende prestasjon av Svartånas Nato med 2.plass i Finsk Derby

Stortalentet Svartånas Nato ( Svartånas Fauna - Hardvollas Noah) har deltatt i Finsk Unghundmesterskap. I en alder av 17 mnd har han hatt en knallsterk uke på field trailer ( Golden Goal ) med kvalifisering til Finsk Unghundmesterskap (Derby) I løpet av de 6 første dagene tok han premie alle 6 dager 2x1.Uk , 2. Uk og 3x3.Uk

Det var Nato sine første prøvestarter og han ble prøvevinner og nest beste hund på de to første dagene. Kvalifisering til finalen ( Gullpokalen ) gikk på fredag og finnene gir premie etter prestasjon på kvalifiseringsdagen. Nato hadde to fuglearbeid, men på det siste arbeidet stjal en pointer standen hans.

I selve finalen hadde Nato finaleslipp og følgende rapport kom fra eier: « Second in Kultamalja. Final round with the winner took nearly 50 minutts. The winner was lucky but the dogs were both very good. Nato could run fast until the end of the round."

Så det ble en flott 2 plass i finale til Nato. 7 premier på 7 starter, det må man bare ta av seg hatten for.

Nato har også deltatt i en apportkonkurranse. Det foregår ved at to fugler er gjemt i bakken og en kastes som et skudd. Hunden må hente fuglene fra terrenget og levere de innen tre minutter. Av 12 deltagere i unghundklassen tok Nato 3. plassen.

Terje og Marko var på laksefiske i Driva i sommer og Marko hadde store tanker om Nato, «Blir han like god i fugl som han var i vår blir han veldig god i høst.» Det må man si slo til!

Gratulere så mye til oppdretter Terje Sylte og til eier Marko Luomanen.

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram