Nyheter, Midt-Norge

Oppdatert: 28. april 2023

Ung nybegynner med sterk 1.AK!

Østheias White Lucy og Kaja Kjelsberg oppnådde 1.AK på prøven i Dalsbygda med hele 6 fuglearbeid med reis og topp søk! En fantastisk prestasjon på en dag med mye fugl og vanskelige forhold. Det gjør det ikke mindre imponerende at Lucy bare er 2,5 år og eier/fører kun 21 år gammel.

Østheias White Lucy og Kaja Kjelsberg oppnådde 1.AK på prøven i Dalsbygda med hele 6 fuglearbeid med reis og topp søk!
En fantastisk prestasjon på en dag med mye fugl og vanskelige forhold. Det gjør det ikke mindre imponerende at Lucy bare er 2,5 år og eier/fører kun 21 år gammel. Kaja har vokst opp med foreldre som aktivt har holdt på med fuglehund, både som deltagere men også som jaktprøvedommere, men Lucy er Kajas første hund som hun har trent selv

 

Her er Kajas egne ord om dagen som endte opp med en sterk 1.AK:

"Jeg og Lucy stilte på Dalsbygdaprøven som var vår 4. start i AK. Jeg har aldri stilt hund i AK før, men har hørt det er vanskelig og strengt, så nervene var hundre prosent til stede. Jeg husker det var fint vær og sola skinte. Jeg og Lucy skulle ut i vårt første slipp og Lucy gikk kjempegodt. Det var så spennende fordi både Lucy og makker hadde små markeringer men ingen fugl. I andre slipp er jeg så nervøs fordi Lucy går bak i området der hundene i slippet før henne hadde fugl, og jeg vet at nyslått fugl, de er ikke til å stole på. Men Lucy fester stand, jeg reiser henne og Lucy reiser jervt og det letter 3 ryper. Lucy er komplett rolig i oppflukt og skudd. Lucy fortsetter søket og fester ny stand bare 100m lenger opp. Jeg og dommer går opp til henne, jeg ber om reis og Lucy reiser et stort kull. Komplett rolig i oppflukt og skudd.

Jeg er kjempe nervøs videre utover dagen, og det merker både partiet og dommer. Jeg får et tredjeslipp på Lucy og tida har aldri gått så sakte. Det letter en stegg, jeg blåser i fløyta og Lucy setter seg med engang. Lucy har 15 min med slipptid igjen, får derfor to slipp på 7,5 min. I det første slippet fester Lucy stand på en åpen myr. Jeg går opp, og Lucy er så stilig i reisen og det letter et stort kull. Komplett rolig. Fester ny stand i utredning, Lucy reiser, rype letter og hun er rolig. Lucy slippes på nytt i siste slipp. Fester ny stand. Jeg rekker opp hånda til dommer. Vi går opp, jeg ber om reis, rype letter, og Lucy er også nå komplett rolig. Vi avsluttes og får stående applaus av partiet. Dommer leser opp kritikken og avslutter med at Lucy er av guds nåde og vi får tildelt 1.Ak med 6 fuglearbeid!

Jeg jublet, jeg gråt, jeg smilte, jeg var overlykkelig, og ikke minst stolt av prestasjonen vi hadde vist den dagen. Nybegynnere i AK både hund og eier. Lucy er 2,5 og jeg er 21 år. Artig å vise at også vi ungdommen kan klare å nå langt :)"

Vi i NESK heier også på ungdommen, og gratulerer ekvipasjen med en strålende prestasjon!

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram