Nyheter, Nytt fra Avlsrådet

Oppdatert: 18. desember 2023

Utstillingsåret 2022

Artikkel fra utstillingsåret 2022 ble heller ikke publisert i sin helhet i Fuglehunden nummer 2 og her kommer den i sin komplette versjon.

Stor aktivitet av engelsk settere fordelt på hele 64 utstillinger, utstillingene er fordelt over hele landet. Det er våre lokale fuglehundklubber, NJFF lokalt, NKK og noen raseklubber som arrangerer utstillinger for vår rase, og så har vi i NESK 3 spesialer (Hobøl, Liland og Sømådalen) hvor kun vår rase er med. Klubben er også med å arrangere 3 stk Fellesutstillinger (FKF’s raseklubber går sammen i Bergen, Trondheim og Lillestrøm).  Det har deltatt alt fra 1 stk ES til 65 stk på de forskjellige utstillingene.

Fylkesvis så fordeler utstillingene seg som følger:

Viken 12 stk. Trøndelag, 9 stk, Innlandet 9 stk, Troms/Finnmark 7 stk, Vestfold/Telemark 6 stk, Nordland 5 stk, Agder 4 stk, Vestland 3 stk, Møre/Romsdal 3 stk, Rogaland 2 stk, Oslo 0 stk.

Vi har et ønske om at dommerne som dømmer vår rase, har jaktlig erfaring og forståelse for vår «jakt type» som standarden for engelsk setter gir åpning for. Våre dommere har dømt følgende antall utstillinger og antall ES :

Oppdrettere som har hatt flere enn 4 avkom plassert i hannhund/tispeklassen, og som har poeng i konkurransen om årets engelsk setter utstilling:

Omnsfjelltoppen 7 stk avkom, Valera 7 stk avkom, Stenvola 5 stk avkom, Jentene 4 stk avkom, Svartholten 4 stk avkom, Tuftahaug 4 stk avkom.

Konkurransen om det gjeve trofet Årets utstillingshund i NESK ble vunnet av Int N S DK UCH NV19 DKV19 Valera’s Isa (N JCH N UCH Valera’s Østavind – Tiurfoten’s Siri) som ble BIR på NESK spesial både i Hobøl og i Sømådalen, BIR på Savalen begge dager og BIR på Stiklestad utstillingen og Rørosutstillingen, alle steder med høyt påmeldingstall av ES. Også på NKK Ålesund ble hun 2xBIR, og BIM på Sølvhundutstillingen. Totalt 9 utstillinger med 8 BIR og 1 BIM, Poengfangsten ble 228 på de 4 tellende utstillingen.

Nr. 2 i konkurransen ble den unge tispen Omnsfjelltoppen's HP Rosa Acana (N UCH
Lundefjellet's D J Hoss - C.I.B N DK SE FI UCH NORDV-18 Omnsfjelltoppen's Pink) Hun hentet sine premier med BIR i Rognan, Støren, NKK Trondheim og Rana, + plassert flere ganger i tispeklassen. Totalt 4 BIR gir henne 185 poeng.

Nr.3 ble ikke ukjente N JCH N UCH NV18 Valera’s Hi-Strå (N UCH N JCH Vårhaugens Hi-tech – Tiurfoten’s Siri) Han har vært rasens mestvinnende både i 2020 og 2019, ble nr 2 i 2021 og nå nr 3. BIR og vinner av sølvhunden i Selbu og BIR på Namsosutstillingen, og 4 stk BIM plasseringer gå ham 166 poeng.

Et lite poeng om fellesnevneren i de 3 mestvinnende hundene er at N UCH N JCH NMFHh09 NMFHv14 Berguglas Hi-trøkk ligger som bestefar eller oldefar til alle. Altså en dyktig jakt/prøvehund og avlshund.

Og også interessant å nevne er at de siste årene har årets utstillingshund og de som har konkurrert om dette troféet vært hunder med gode jaktpremier, de 9 første på årets liste har alle 1. premie!

Listen over de som kom nærmest topp 3 er som følger:

NESK gratulerer!

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram