Avl og oppdrett, Avlsrådet, Helse, Nytt fra Avlsrådet

Oppdatert: 21. november 2023

Avlshund i NESK

I juni 2022 ble det vedtatt og informert om at for å bli godkjent avlshund i NESK må hunden ha minimum 95 i HD-indeks. Samtidig ble det opplyst om at det fra og med november 2023 vil bli foretatt en gjennomgang av avlshundenes indeks og de som har falt under 95 vil bli tatt ut av oversikten over godkjente avlshunder. Deretter vil avlshundenes indeks sjekkes to ganger årlig, i mai og i november. Dette gjelder også for avlshunder godkjent før juni 2022. I dag har vi sendt ut mail til eiere med hunder som blir tatt ut av liste og 14 hanner og 15 tisper er ikke lenger registrert som godkjente avlshunder. Hvis hundene igjen oppnår indeks 95 eller høyere ber vi eier om å informere avlsrådet, som da vil kunne gjeninnsette hunden som godkjent avlshund.

Hjelp oss med innhold!

Vi er avhengig av bidrag og innspill fra flere for å få et godt og variert innhold på nettsiden. Vi setter derfor stor pris på alle bidrag og tips som kommer inn.
Les mer
© 2024 Norsk Engelsksetterklubb Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram